Tuesday, December 8, 2009

Atuk Opah dah Balik.. yahooo..


Akhirnya atuk dan opah selamat kembali ke tanah air setelah selamat menunaikan kewajipan haji.. Alhamdulillah..


Happi nye mama aku ni opah ngan atuk nak balik..



aku baru bangun tido..


time ni aku tido, umi, mama, mak cik tengah gigam..



bestnye tido sejuk2 kat k.l.i.a


Thursday, October 29, 2009

Lambaian Kaa'bah - Opah And Atuk..

Opah and Atuk pi mekah 20hb hari tu.. semua gi hantar.. erm.. ramai orang.. atuk n opah pegi ngan opah cik and atuk cik jugak.. abah mama mak long makcik pak su semua gi antar.. best aku dapat belon.. tapi belon tu terbang tali putus.. opah belikan baru.. paksu plak bagi lampu sponge bob.. sedih nye pisah jab ngan atuk n opah.. dari kul 11 sampai kul 330 pagi kami tunggu kat sana.. kat kompleks haji kelana jaya..

ngan opah sebelm berangkat.. alamak lampu ni camne nak pegang ni..








Ngantuknya.. aku dah tertidur tunggu opah masuk ke balai daftar berlepas..


ni la opah cik and atuk cik yang pergi ngan atuk n opah..

KAMI MENDOAKAN OPAH, ATUK, OPAH CIK, N ATUK CIK SELAMAT PERGI DAN KEMBALI, SEMOGA DIBERKATI IBADAH DAN MEMPEROLEHI HAJI MABRUR..

Ulangtahun Abah n Mama Kawin..

Huhuhu.. best main kek.. sedap kek secret recipe.. tapi siket jerk..




me..

ni antara gambar2 aku masa membesar.. hehehe.. syok main air. mama basah, kadang abah..



Raya..

dah lama raya puasa.. sekarang dah dekat raya haji dah, abah la lambat upload gambar2.. erm.. ni la sedikit sebanyak gambar2 masa raya puasa dulu.. waaupun puasa cek tak penuh langsung tapi raya memang best.. banyak baju raya.. duit pun dapat banyak.. huhuhu.


Friday, September 18, 2009

Sunday, September 6, 2009

Buka Puasa Kat Restoren Nelayan Titiwangsa, KL.






Ari tu abah ngan mama bawa aku balik kl, rindunye ngan atuk opah, 'umi', mak cik and acu..
erm.. kitaorang bebuka kat restoren nelayan.. ramainye orang.. depa makan macam2.. hm.. nasib baik la aku terhad, kalau tak aku pun bedal.. hehehe..

Tuesday, July 21, 2009

Main Air di SP Carnival..

Pak Long Faizal, Mak Long Jira bawa aku, mama, abah, abg farish, n abg syakir pi carnival.. mandi.. mula-mula takut2 gak aku main air, abah bawa masuk main dalam gelungsur, adoi tertelan air gak la sikit.. nak nangis tapi tak la.. batuk2 ja.. erm.. enjoy..




ni abg syakir.. anak paklang din/ maklang shidah..

Tuesday, July 7, 2009

Kereta..


Yeyeye.. atuk belikan kereta mainan kat aku.. bestnye.. abah pun nanti nak beli keta kat aku gak.. yeyeye. keta dah ada, nak benda lain la..

Wednesday, July 1, 2009

Balik KL..

Yea.. balik jumpa atuk and opah, maklong, mak mok, and pakcu.. malam naik bas, punya la sejuk, mama and abah kesejukan, aku rileks je tido.. dari sp sampai KL, sampai je kat kl, aku bangun tengok lampu, pagi tu ada larian merentas desa ke ape tengah pekan kl, banyak jalan tutup.. lambat la bas kena pusing cari jalan masuk puduraya.. atuk and mak mok dah menunggu di puduraya. erm.. gembiranya atuk, opah, maklong, makcik, and pakcu..

tengah hari mama and abah bawa aku makan kenduri..



petangnya atuk ajak pegi cari durian kat hulu langat.. erm. lepas dah borong durian, pakcu and opah mandi kat sungai congkak, aku nak mandi tapi sejuk.. main air je la..

alamak tertido la.. penat..

"Sejuk la Opah.."

Mama and abah bawa aku pi Jaya Jusco, dekat je ngan umah Atuk.. mama and abah bawa gi main kat dalam tu.. BEST!!


YeeeHaaaa!!!


Petang tu abah balik SP tinggal la aku ngan mama di KL seketika..

Wednesday, June 24, 2009

Di Kebun Abah


Kadang-kadang mama bawa pi kebun abah, abah tanam pokok cili, abah juga ada bela ikan keli kat situ, dulu tak boleh pi sebab ada banyak ulat bulu.. abah tak bagi pi sana.. la dah ok, yang bestnya, bila balik dari situ boleh singgah TAMAN JUBLI main buaian, jongkang-jongkit, dll.. SYOKNYE..

Tuesday, June 23, 2009

pak long n mak long hadiahkan bola warna-warni

bangun je dari tido adam ada permainan baru.. pak long n maklong adiahkan. semalam diaorg beli kat tesco.. syok la adam ...bola tu plak mcm2 warna ada, lg la menarik minat si comel ni..